Тази вечер активисти на младежката организация на ГЕРБ организираха протестен флашмоб пред

...
Тази вечер активисти на младежката организация на ГЕРБ организираха протестен флашмоб пред
Коментари Харесай

Младежите от ГЕРБ на протест с дамаджани пред МВР |

Тази вечер деятели на младежката организация на ГЕРБ организираха протестен флашмоб пред постройката на Министерство на вътрешните работи в София. Демонстрантите подредиха няколко празни дамаджани пред основния вход на ведомството - в символ на митинг против ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По-рано през днешния ден Софийският областен съд реши, че , след което някогашният министър председател реагира с обява във Facebook: " Благодаря на българския съд. Няма никой над закона! ". Решението на съда може да се апелира в 14-дневен период. Ако бъде доказано, полицията ще би трябвало да заплати на Борисов 300 лв. - поради разноските, които е имал по делото.

Протестната флашмоб акция беше под надпис " Дамаджаните вън! " (бел.ред. - по този начин от ГЕРБ постоянно назовават вътрешния министър Бойко Рашков). Демонстрантите известно време скандираха пред Министерство на вътрешните работи " Киро е срам! " и " Оставка! ", а водачът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев държа тирада.

" Поводът за днешната ни акция е пределно и кристално явен. Искам да стартира с признателност от младежката организация на ГЕРБ към българския съд - най-малко една от колоните на държавността в България е там, където би трябвало да бъде ", съобщи Георгиев. 

Според него не е имало никакви обстоятелства и условия, които да оправдаят ареста на Бойко Борисов.

" Добре е да се държи сметка на хора, заемащи толкоз високи държавни постове, по какъв метод разполагат с властта, тъй като тези хора са некомпетентни и нагли, което ги прави извънредно рискови. Това комбиниране е нещо, което нас ни тревожи. Поради тази причина: Оставка за през вчерашния ден - закъсняла! ", сподели Георг Георгиев и добави, че от Младежи ГЕРБ ще оставят дамаджаните пред Министерство на вътрешните работи, " с цел да им се радват и да си ги употребяват ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР